İmplant

Dental İmplantlar

Biyouyumlu, Güçlü

İmplant tedavisi doğal olanı yeniden oluşturmak için uygulanan en sağlıklı tedavi şeklidir. İmplant ve parçaları vidalı, simante, kısa, açılı, titanyum ve seramik gibi farklı tasarım alternatifleri seçilerek yerleştirilebilir. Her hastanın çene yapısı biçimsel olarak farklıdır ve bireysel olarak ele alınması gerekir.

Estetik beklentinin karşılanabilmesi için implant uyglamasıyla aynı seansta geçici dişler planlanabilir. Çene kemiğine uygun planlamanın oluşturulması ve  implant sisteminin belirlenmesi ise multidisipliner bir çalışma gerektirir.

Doğal Olanın Korunması

Biliyoruz ki doğal olanın korunması ve yaşam boyu ağız içerisindeki görevini sağlıklı bir yerine getirmesi  en idealidir. Ancak sağlık kimi zaman doğal olanın kaybedilmesi sonucu dişsiz boşlukların tedavi edilmesini gerektirir.

İmplant tedavisinde amacımız, sağlıklı dişlere zarar vermeden,kemik içerisinde titanyum/seramik bir diş kökü oluşturmaktır. Sonrasında ise bu sağlam alt yapının üzerini estetik bir kron materyaliyle (porselen/zirkonyum/emax) tamamlamaktır.

“Sağlık kimi zaman doğal olanın kaybı sonucu oluşan dişsiz boşlukların tedavisidir.”

Neden Dental İmplant?

Evrimsel süreçte değişen çevre koşullarından dolayı eskiden yapılabilen fonksiyonların yapılamaması bir adaptasyon sürecini doğurmaktadır. Diş kaybedildiğinde ya da diş kayıplarından sonra implant uygulanmadığında kemik dokunun  işlevsizleşmesi ve nihayetinde kendini eritmesi beklenilen sonuçlardır. Fonksiyon,fonasyon ve estetiğin sağlanmasında implant tedavisinin primer amacı kemiklere tekrar fonksiyon kazandırmak ve olası kemik erimesinin önüne geçmektir. Bunu yaparken de alternatif tedavilere kıyasla sağlıklı diş dokularına yönelik herhangi bir uygulama gerektirmez.

“İmplant tedavisinin primer amacı kemiklere tekrar fonksiyon kazandırmak ve olası kemik erimesinin önüne geçmektir.”

Hangi İmplant Markası?

Dünya üzerinde oldukça fazla sayıda implant sistemi bulunmaktadır. Bu noktada belirleyici olan kriter markanın cerrahi ve protetik olarak kendisini kanıtlamış olmasıdır. Sadece kısa vadede değil;uzun vadede de sisteme bağlı bir konforsuzluk yaratmaması önemlidir. Tüm bunların yanı sıra uygulama yapılacak çene kemiğinin  yapısı, greft ihtiyacı, ileri cerrahi bir işlemin gereksinimi önemlidir. Markanın sunduğu üst yapı seçenekleri yine seçilecek olan sistemde belirleyicidir. Bu da planlamanın ne kadar önemli olduğunun altını çizmektedir. Planlama ise çene cerrahisi ve protetik diş tedavisi uzmanlığının başından sonuna kadar tedaviye dahil olmasını gerektiren bir süreçtir.

“Sisteme göre değil, planlamaya göre sistem seçimi belirleyici olmalıdır.”

İMPLANTLARLA AYNI SEANSTA SABIT GEÇICI DIŞLER

DİKİŞSİZ İMPLANT CERRAHISI

İmplant tedavileri ilk aşamada diş çekimlerini, yumuşak(diş eti) ve sert (kemik) dokuların iyileşme sürelerini içerir. Sonrasında ise implant uygulaması ve kemikle olan kaynama süreçlerini içerisinde barındırır.Bekleme süreleri ve bir çok seans işlem yapılması…

Diş hekimliğinin teknolojik gelişmelerin ışığında yol almasıyla 3 boyutlu analizler, dijital ölçü teknikleri, ve CAD-CAM cihazları kullanıma girmiştir. Teknoloji uygun cerrahi tekniklerle birleştirilmiş ve TEK SEANSTA çekimlerin, implantların ve implant üstü geçici dişlerin tamamlanmasını mümkün kılmıştır. Böylelikle hastaların mesleklerinden ve sosyal ortamlarından uzaklaşmasına gerek kalmadan sürecin konforlu bir şekilde tamamlanması sağlanmış olur.

Flapless teknik yani dikişsiz cerrahi ise tek seans tedavinin yumuşak dokular kaldırılmadan uygulanan konservatif bir biçimidir. Tomografik değerlendirmeler sonrası kemik ölçümlerinin pozitif çıkması halinde uygunluk belirlenir.Sadece çekim boşluğundan ya da diş eti üzerinde 3-4 mm’lik bir alandan bu yuvaları şekillendirilerek uygulama tamamlanır. Cerrahi alanı görmek için büyük kesiler ve flap kaldırma ihtiyacı olmadığından ameliyat sonrası ağrı ve ödem neredeyse yoktur/minimaldir. Çene yapınıızın işlem için uygun olup olmadığını öğrenmek için çene cerrahınıza danışabilirsiniz.

İmplant Sonrası Bekleme Süresi?

lasik cerrahi uygulamalar sonrası hasta ve planlama bazındaki değişkenlere bağlı olarak bu süre 2-6 ay arasındadır. Bu süreç özellikle implant uygulaması sırasında,implantın kemikteki stabilite değerinin ölçülmesi sonrasında ortaya çıkar ve işlem öncesinde öngörülür. Biyomatertal kullanılması (kemik tozu,membran) ve ileri cerrahi işlemlerle implantların yerleştirilmesi süreyi arttıran faktörlerdendir. Öte yandan TEK SEANS dikişsiz implant uygulamalarıyla bu süreleri beklemeden aynı gün içinde implant üstü sabit geçici dişlerin yapılması mümkündür.

Bekleme Süresini Etkileyen Kriterler:

  • Tek seans, dikişsiz cerrahi tekniğe uygunluk
  • Çene kemiği kalınlığının ve yüksekliğinin uygunluğu
  • Kemiğin kalitesi (yumuşaklık,sertlik)
  • Parafonksiyonel alışkanlıklar ve hasta kooperasyonu
  • Kemik grefti ve biyomateryal kullanımı
  • İleri cerrahi bir işlemin gereksinimi
  • ESTETIK VE SAĞLIKLI ÇÖZÜM
Scroll to Top