İmplant Diş Tedavisi

İmplant Diş Tedavisi

İmplant Diş Nedir?

İmplant diş, yapay bir dişin çeneye sabitlenmesi için geliştirilen ve çene kemiğine kadar uzanan kalıcı çözümlerdir. Doğal olana en yakın dişleri yeniden oluşturmak için uygulanan en sağlıklı tedavi şeklidir. İmplant yapısal olarak bir vidaya benzer. Genellikle titanyum malzemeden yapılmakla beraber simante, düz, kısa ve açılı çeşitleri vardır. İmplantın üzerine yerleştirilecek olan protez diş ise genellikle seramik malzemeden üretilmektedir.

İmplant Diş Nasıl Yapılır?

(Adım Adım Tedavi Planı)

İmplant diş tedavisi cerrahi bir işlem olması nedeniyle bazı hastalarda kaygı yaratmaktadır. Ancak düşünülenin aksine implantların yerleştirilmesi prosedürü birçok diş çekiminden çok daha öngörülebilir ve rahat şekilde gerçekleşir. Burada kilit nokta, doğru bir analiz ve planlama yapılması ve uygulamanın mümkünse deneyimli bir ağız diş ve çene cerrahı tarafından gerçekleştirilmesidir.

Hasta ve hekimin uygunluk durumuna göre aynı gün implant tedavisi tamamlanabilir.

1. Randevu: Uygunluk, Planlama ve İmplantların Yerleştirilmesi

Uygunluk: İlk olarak çeneler arası kapanış, kemik durumunuz ve diş etlerinizin implant diş tedavisi için uygunluğuna bakılır. Görüntüleme cihazları kullanılarak yapılan kapsamlı bir ön muayenenin ardından doktorunuz ihtiyaç duyarsa ek tetkikler isteyebilir.

Planlama:İlk basamak tamamlandıktan sonra, implant dişlerin yerleştirileceği uygun bölgeler tespit edilir. Bu noktada doktorunuz; işlem süresi, dikkat edilmesi gerekenler, maliyet unsurlarıyla alakalı detayları sizinle paylaşır.

İmplantların Yerleştirilmesi: İmplantların yerleştirilmesi genellikle tek seansta tamamlanır. Bu işlem, yumuşak dokular kaldırılmadan, sadece çekim boşluğundan ya da diş eti üzerinde 3-4 mm’lik bir alanda ilgili yuvalar şekillendirilerek yapılabileceği gibi planlı bir cerrahi kesiyle, sinüs kaldırma (sinus lifting) işlemi, yetersiz kemik dokularını greftleme, kemik genişletme gibi işlemlerle bir arada gerçekleştirilebilir.

İmplantların yerleştirilmesinin ardından çene kemiğinin birkaç aylık bir iyileşme süresine ihtiyacı vardır. Bu süre 2 ila 6 ayı bulabilir. Bekleme süresinde aşağıdaki faktörler etkilidir:

  • Tek seans, dikişsiz cerrahi tekniğe uygunluk
  • Çene kemiği kalınlığının ve yüksekliğinin uygunluğu
  • Kemiğin kalitesi (yumuşaklık, sertlik)
  • Parafonksiyonel alışkanlıklar ve hasta kooperasyonu
  • Kemik grefti ve biyomateryal kullanımı
  • İleri cerrahi bir işlemin gereksinimi

Günümüz teknolojisi sayesinde, implantların kemiğe kaynaması sürecinde kullanılmak üzere aynı gün ya da hemen ertesi gün geçici protezler hastaya teslim edilebilir.

2. Randevu: Kalıcı Protezlerin Yerleştirilmesi

Çene kemiğinin iyileşmesinin ardından geçirilen operasyonun türüne göre, basit bir işlemle ilgili bölgelerdeki diş etinin şekillendirilmesine yardımcı olacak parçalar takılır ya da bu adıma gerek olmayabilir. Diş etlerinin şekillenmesinin ardından kalıcı protezlerin yapımı aşamasına geçilir.

https://smilezoneclinic.com/wp-content/uploads/2021/09/1.jpg
https://smilezoneclinic.com/wp-content/uploads/2021/09/4.jpg
https://smilezoneclinic.com/wp-content/uploads/2021/09/3.jpg
https://smilezoneclinic.com/wp-content/uploads/2021/09/2.jpg
Smile Zone İmplant

Uygun Adaylar

İmplant diş tedavisi çoğu kişiye uygulansa da hasta adaylarının aşağıdaki durumları karşılamaları gerekir:

  • Genel sağlık durumu iyi olanlar
  • Dişleri hasarlı ve kurtarılamayacak durumda olanlar
  • Bir veya birden fazla eksik dişi olanlar
  • Çene kemiği implant diş tedavisi için uygun olanlar
  • Ağız hijyeni uygun durumda olanlar

All On Four İmplant Tekniği Nedir?

All on four implant, çeşitli anatomik engellerden ötürü ileri cerrahi tedavi alması gereken tam dişsiz hastalara, 4-6 implant kullanılarak sabit bir protez teslim edilmesi işlemidir.

Bu prosedürde arka bölgelerde kullanılan daha uzun ve açılı implantlarla anatomik engellerden kaçılması hedeflenir.

İmplantların yerleştirilmesinin ardından aynı gün hastanın geçici protezleri ağız içerisine sabitlenir. 3-4 ay sonra implantların kemiğe kaynamasının ardından hastaların kalıcı protezleri takılır. Hasta bu tedavi sürecinde hiç dişsiz kalmamış olur.

İmplant Diş Tedavisinin Faydaları

Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından hastaların yaşam kalitesi oldukça artar. Bu tedavinin olumlu etkileri arasında öne çıkanlar şunlardır:

  • İmplantlar aynı gün yerleştirilebileceği için hasta dişsiz kalmadan tedavi sürecine konforlu bir şekilde başlayabilir.
  • Hasta, kavuşacağı yeni implant dişleriyle, takma diş gibi tedavilerin olumsuzluklarından (yeme içme, konuşma sırasında protezlerin oynaması, ses çıkması, dişsiz bölgelerde kemik erimesi vb.) kurtulur.
  • Eksik olan dişler kalıcı (iyi bakım yapılması halinde) olarak tamamlanmış olur.
  • Daha rahat bir gülümsemeye kavuşulur.
  • Özgüveni fazlasıyla artırır.
  • Konuşmayı olumlu etkiler.
  • Sağlıklı ve doğal dişler için en iyi tedavilerden biridir.

İmplant Diş Fiyatları

İmplant diş fiyatları, hastanın tedavi ihtiyacına göre değişebilmektedir. Hastanın bu tedavi için ilave cerrahi işlemlere ihtiyaç duyması, seçilen firmanın çözüm çeşitliliği, kurumsallığı ve kalitesi, implant üzerine yerleştirilecek diş protezlerinin tipi gibi birçok unsur implant diş fiyatlarını belirlemektedir.

Bunların dışında kliniğin barındırdığı teknik donanım ve fiziksel şartların düzeyi, uygulayıcı hekimin uzman olması, yetkinliği ve tecrübesi gibi faktörler de implant diş ücretlerini etkiler.

Dolayısıyla bu tedavi için net bir fiyattan söz edilemez. Detaylı bilgi ve güncel fiyatlar hakkında iletişim sayfamızdan destek alabilirsiniz.

S.S.S

Ankara, Bağlıca’da bulunan diş kliniğimize gelen hastalarımız tarafından en çok sorulan soruların cevaplarını sizler için derledik.

- İmplant Hangi Malzemelerden Üretilir?

Diş implantı genellikle vücuda uyumlu bir malzeme olan titanyumdan imal edilir. Titanyum, kemikle kalıcı bir bütünlük sağladığı ve dayanıklı olduğundan daha sık kullanılır. Bunun haricinde metal alerjisi olan ve titanyum kullanamayan kişiler içinse, Zirkonyum implantlar tercih edilebilir.

- İmplant Tedavisini Her Diş Hekimi Yapabilir Mi?

Bu tedaviden en iyi sonuçları almak için, gerekli eğitimleri alıp deneyim kazanmış uzman diş hekimlerini tercih etmelisiniz.

- İmplant Uygulanacak Alanlarda Yeterli Oranda Kemik Yoksa Ne Yapılır?

İmplant diş tedavisinde başarı oranını etkileyen en önemli faktörlerden biri kemik yoğunluğudur. Bu yoğunluğun yeterli olmadığı durumlarda kemik greftleri kullanılarak gereken yoğunluk sağlanabilmektedir.

- İmplant Diş Tedavisi Ağrılı Bir Prosedür Mü?

Tedavi, lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) altında yapılacağından hastaların herhangi bir ağrı duyması söz konusu olmaz.

- İmplant Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Doktorunuz, tedavi için uygunluk onayı verirse aynı gün işleme başlanıp, tek seansta tamamlanır. İmplantların yerleştirilmesi sonrasında birkaç aylık bir iyileşme süresine ihtiyaç vardır. Bu sürecin sonunda ise kalıcı protezlerin yapım aşamasına geçilerek tedavi tamamlanmış olur.

- Diyabet ve Hipertansiyon Hastaları Diş İmplantı Yaptırabilir Mi?

Diyabet veya hipertansiyon hastalarının uygun bir değerlendirme ile diş implantı yaptırmalarında hiçbir sorun yoktur.

- İmplant Dişlerin Doğal Olmadığı Dışarıdan Fark Edilebilir Mi?

İmplant dişlerin doğal dişlerden ayırt edilmesi mümkün değildir. Siz bahsedene kadar kimse dişlerinizin implant olduğunu anlamaz.

- İmplant Dişler Doğal Dişler Gibi İşlevsel Midir?

İmplantlar diş etine değil çene kemiğine yerleştirildikleri için neredeyse doğal dişler kadar güçlü ve işlevsel bir yapıya sahiptirler.

İmplant Diş Tedavisi Hakkındaki Tüm Sorularınız İçin Aşağıdaki Formu Doldurarak Doktorlarımızla İletişime Geçebilirsiniz.






    Smile Zone iletişim

    +90(312) 234 53 54
    İş saatleri arasında bizi arayabilirsiniz
    Link’i Tıklayınız
    Bağlıca Bulvarı No:1-D4 / Villa,
    06790 Etimesgut/Ankara
    info@smilzoneclinic.com
    Scroll to Top